Artikler – Klik her for flere “Artikler”

Vestforbrænding firdobler genanvendelsen af plast

gmqvtdjcsibnrv6xnvcn

Nye sorterings- og indsamlingsmetoder har medført, at Vestforbrænding i 2016 indsamlede over 4.700 tons plast blandt de 19 ejerkommuners borgere. Derved mindskes spredningen af plast i naturen, og udledningen af CO2 reduceres. Vestforbrænding indsamler store mængder plast. Indsamlingen sker både, når borgerne besøger genbrugsstationerne og gennem kommunale ordninger med indsamling ved husstandene, hvor borgerne sorterer i en affaldsspand med flere ... Læs mere »

Danmarkskanon – befolkningen har valgt 10 værdier for fremtidens samfund

Kulturministeriet - Logo

Hvilke værdier har formet os i Danmark? Og hvilke værdier vil vi have med ind i fremtiden? De spørgsmål stillede daværende kulturminister Bertel Haarder i juni befolkningen. Nu har danskerne svaret og har ved stemmeafgivning valgt 10 værdier til Danmarkskanonen.   Danmarkskanonens 10 værdier: • Frihed: Frihed er den grundlæggende værdi for det danske demokrati. I den vestlige tradition hænger ... Læs mere »

Tandlægeforeningen: Amning efter et år kan give caries.

dtkp4p276eunpngjwwjs

Hvis du ammer, efter at dit barn er fyldt et år, kan det øge barnets risiko for at få caries. Til gengæld kan amning op til et år måske beskytte mod caries. Det viser en ny undersøgelse omtalt i Tandlægebladet. Modermælk er med sine vigtige næringsstoffer som fedt, proteiner og mineraler et vidundermiddel for nyfødte. Men modermælk indeholder også 7 ... Læs mere »

Det nye nationalbibliotek kommer til at hedde Det Kgl. Bibliotek.

Kulturministeriet - Logo

Kulturminister Mette Bock har besluttet, at det nye, samlede nationalbibliotek og Danmarks største forskningsbibliotek, som ser dagens lys per 1. januar 2017, skal bevare det historiske navn Det Kgl. Bibliotek. Biblioteket er et resultat af sammenlægningen af Det Kongelige Bibliotek i København og Statsbiblioteket i Aarhus under ledelse af direktør Svend Larsen. Kulturminister Mette Bock siger: ”Vores nye, samlede bibliotek, ... Læs mere »

Hundredvis af hunde bliver syge i julen

914f1c4b3f23a490_800x800ar

Juleflæsk, chokolade og ufordøjelige nødder ender alt for ofte i hundes maver i julemåneden. Ifølge tal fra Agria Dyreforsikring er december den måned, hvor flest hunde ender hos dyrlægen med forgiftning. Julen er en herlig højtid, hvor der bliver spist og hygget i lange baner. Men for de firbenede kan julen ende fatalt. “Vi ved fra tidligere år, at rigtig ... Læs mere »

Julen kan være en farlig tid for katte.

8f013bf757d385ff_800x800ar

Fed mad, masser af gaver, levende lys og oppyntning hører julen til, men for katte er julen ikke kun en hyggelig tid. Ifølge Agria Dyreforsikring kommer mange nysgerrige katte galt afsted i julen og må forbi dyrlægen og behandles for forgiftninger, forbrændinger eller fremmedlegemer i maven. Julen er en skøn højtid, der byder på æbleskivehygge, kreative julerier og masser af ... Læs mere »

E-bøger skal omfattes af biblioteksafgiften.

Kulturministeriet - Logo

Kulturminister Mette Bock præsenterer et nyt lovforslag, der gør det muligt at få biblioteksafgift for e-bøger og netlydbøger. Samtidig vil flere forfattere fremover modtage penge, idet grænsen for udbetaling sænkes. Kulturminister Mette Bock siger: “Jeg er tilfreds med den politiske opbakning, som der er til at forny biblioteksafgiftsordningen, så den fremover også vil gælde for e-bøger og netlydbøger. Der har ... Læs mere »

De mest syge patienter mister tilskud til tandundersøgelser.

cpluavucvi9pmtqrsxdj

Sundhedsstyrelsens seneste ændring af retningslinjen for ”røde” patienter rammer de mest syge patienter på økonomien og tandsundheden. Det skriver Tandlægebladet. Indtil i sommer har de mest syge patienter kunnet få tilskud til det antal kontrolundersøgelser, som tandlægen har fundet nødvendigt. De mest syge patienter, som er i den røde kategori, har typisk behov for at gå til tandlæge ofte. Men nu ... Læs mere »

Seks ud af ti folkeskoler har indført 45 minutters bevægelse.

DK -  Valby.
14/05/14

Eleverne i 7. klasse på Valby Skole battler sammen med Danske Skoleelevers nyslåede formand, Miranda Dagsson, i Nøgleordsstafet, Fotosafari og andre øvelser.

Photo: Johnny Wichmann / BILLEDBYROET

En ny undersøgelse fra Dansk Skoleidræt og TrygFonden viser, at 60 procent af folkeskolerne lever op til folkeskolereformens krav om bevægelse. Men tallet dækker over store regionale forskelle. I Region Syddanmark svarer 83 procent af skolerne, at eleverne får rørt sig i gennemsnit 45 minutter om dagen. I hovedstaden er tallet kun 40 procent. Det viser den netop offentliggjorte undersøgelse ... Læs mere »

Nordjyderne er lige nu de mest rejselystne.

bstq1dzepa2o4zten2tq

Hotel Altamar på Gran Canaria er det hotel uden for Danmark, der hvert år besøges af flest danskere. Forholdet mellem hotellet og Spies er så tæt, at der er indrettet særlige Simon Spies-suiter på hotellet. Nordjyderne er Danmarks mest rejselystne. Endnu inden der står den 1. november i kalenderen, har Spies solgt 99 pct. af alle månedens rejser fra Aalborg ... Læs mere »