Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst genindfører entrébetaling for voksne.
Kulturministeriet - Logo

Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst genindfører entrébetaling for voksne.

Regeringen og partierne bag finansloven for 2016 (V, DF, LA, K) er enige om at imødekomme Nationalmuseets og Statens Museum for Kunsts anmodning om at genindføre entrébetaling på de to museer. Fremover vil der stadig være gratis entré for børn og unge under 18 år, og museerne vil desuden tilbyde familierabat.
I efteråret 2015 indgav Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst en anmodning til kulturministeren om at få mulighed for at genindføre entré for voksne. Regeringen og partierne bag finansloven 2016 bakker nu op om museernes ønske.

Fra politisk side er betingelsen for museernes genindførelse af entrébetaling, at denne kun gælder for voksne, således at den gratis entré fortsat gælder børn og unge under 18 år på linje med alle statsanerkendte museer. Samtidig er det en betingelse, at museerne i fremtiden vil tilbyde familierabat.

Kulturminister Bertel Haarder siger:
“Nationalmuseet og Statens Museum for Kunst har bedt mig om at få mulighed for at tage entrébetaling for voksne, så de i fremtiden vil få et stærkere økonomisk indtægtsgrundlag. Det er fornuftigt. For de to museer vil det betyde, at de også i fremtiden kan tilbyde en høj faglig og formidlingsmæssig kvalitet. Det er den høje kvalitet, som er afgørende for den oplevelse, gæsterne tager med hjem efter et museumsbesøg.”

Direktør for Statens Museum for Kunst Mikkel Bogh siger:
”Vi ønsker at bevare den høje kvalitet, som man må forvente af Danmarks nationalgalleri, og det kan vi i længden ikke uden, at vi får mulighed for at øge vores indtægter. Vi har været meget glade for den frie entré til de faste udstillinger, men med indførelsen af entré kommer vi til at kunne spille en langt mere aktiv rolle i forhold til vores egen økonomiske situation.”

Direktør for Nationalmuseet Per Kristian Madsen siger:
”Genindførelsen af entré sikrer, at Nationalmuseet kan opretholde sit høje kvalitetsniveau inden for formidling, forskning og bevaring og fortsat kan udvikle sig, så Nationalmuseet også i fremtiden er en international attraktion, som bidrager til at styrke historiebevidstheden i Danmark og i verden omkring os.”

Om entrébetaling
Det er nu op til de to museer at tilrettelægge og indføre entrébetalingen. Den fri entré har været gældende siden 2006. I forbindelse med genindførelsen af entré for voksne tilbyder de to museer familierabat. Før indførelsen af fri entré for alle på de to museer i 2006 var der gratis adgang for børn under 16 år. Fremadrettet vil der fortsat være gratis entré for børn og unge under 18.

En kommentar

  1. Jeg tænker at det er relevant at gøre opmærksom på, at lærere i følgeskab med klasser har gratis adgang på Nationalmuseet. Det gælder både for grundskolen og ungdomuddannelser.
    Mvh Solveig

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.