Nordsjællands Politi advarer: Højsæson for tricktyverier.
Nordsjællands Politi - logo

Nordsjællands Politi advarer: Højsæson for tricktyverier.

Tirsdag var der i Nordsjælland seks tricktyverier eller forsøg derpå. Det får nu Nordsjællands Politi til at advare mod fænomenet.

Sommermånederne har de senere år traditionelt set været højsæson for tilrejsende kriminelle, der udøver tricktyverier mod især ældre borgere. På trods af denne sommers regnfulde vejr, har Nordsjælland igen i år tiltrukket udenlandske tricktyve.

I går tirsdag den 12. juli var der i Nordsjælland således hele seks tricktyverier eller forsøg derpå begået af udlændinge i grupper på to til tre personer, hvilket er et højt antal på en enkelt dag.

De fleste tricktyverier bliver begået mod ældre borgere, der får afluret pinkoden til deres betalingskort, hvorefter tricktyvene franarrer de ældre deres betalingskort og lænser dem for kontanter efterfølgende. Nordsjællands Politi advarer nu derfor borgerne, og beder alle – uanset alder – om at være opmærksomme på deres omgivelser og hjælpe hinanden.

– Selvom det oftest er de ældre borgere, det går ud over, opfordrer vi alle til at holde øjne og ører åbne. Det gælder især kunder og medarbejdere i supermarkeder nær betalingsterminalerne, hvor tricktyverierne ofte tager deres begyndelse med afluringen af pinkoden, fortæller politikommissær i Nordsjællands Politi, Carsten Spliid.

Borgere og medarbejdere bør især notere sig, hvis nogen skuler for meget til betalinger, der bliver foretaget med betalingskort. Og så bør man passe på sin pinkode.

– Hvis tricktyvene ikke kan pinkoden til betalingskortet, kan de ikke bruge det til at hæve kontanter. Derfor er det vigtigste råd mod tricktyverier på gaden: Skjul din pinkode. Og det gamle råd mod tricktyverier i eget hjem gælder også stadig: Luk kun personer ind, du kender, slutter Carsten Spliid.