Borgmester: udvalg har budget-stafetten
Byrådsmøde i Gribskov Kommune

Borgmester: udvalg har budget-stafetten

Selv om byrådet mandag vedtog næste års budget, kan borgerne nu med rette se frem til, at de politiske udvalg tager ansvaret på sig med at udmønte spareforslag, siger borgmester Kim Valentin (V)

Der venter nu de politiske udvalg en stor opgave med at tage sig af at prioritere, hvordan pengene skal findes på enkelte områder. I budgettet, som 22 af byrådets 23 medlemmer står bag, er der også indeholdt besparelser, som er fordelt på de forskellige politiske udvalg – og som medlemmerne i udvalgene nu skal finde fodslag om.

Borgmester Kim Valentin (V)

Borgmester Kim Valentin (V)

”Selv om budgettet er vedtaget, er vi faktisk kun halvt i mål. Der kommer nu en fase, hvor der skal udvises hårdt politisk benarbejde i udvalgene. Jeg vil meget opfordre alle mine kolleger i byrådet til at vise ansvar, og sørge for, at vi får prioriteret de besparelser, som også er nødvendige,” siger borgmester Kim Valentin.
Borgmesteren sidder selv for bordenden i økonomiudvalget, hvor halvdelen af udvalgenes samlede besparelser på 35 mio. kroner skal findes. Alle politiske udvalg skal nu på de kommende møder se på, hvordan besparelser konkret skal foregå. Besparelserne skyldes hovedsageligt en stram økonomiaftale mellem regeringen og KL, hvor regeringen blandt andet hiver penge ind fra alle kommuner i et såkaldt effektiviserings- og moderniseringsbidrag.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.