Gilleleje Bio – nu med opera d. 5 maj.
En kæmpestor ring, der tvister og drejer sig med indskriften: Forfængelighed, er måske instruktørens symbol på livets cyklus. Pressefoto: Ramella and Giannese - Bragt med tilladelse.

Gilleleje Bio – nu med opera d. 5 maj.

Komponisten Gounods opera Faust er baseret på Goethes mesterværk af samme navn og handler om livets eksistentielle udfordringer

OPERABIO: Så blænder Gilleleje Bio op for operaoplevelser på allernærmeste hold. Den første bliver på fredag 5. maj kl. 20.15, hvor du kan læne dig tilbage i biografens behagelige sæder og nyde en totaloplevelse af en operaopsætning, der spiller på sangere med mere end X-faktor og en scenografi med kulisser og kostumer, som lægger op til en psykologisk thriller.

Opera har alle de dramatiske ingredienser, der skal til for at nagle publikum, og Gounods Faust er ingen undtagelse. Her er drama, jalousi og svigt, mord og ondskab tilsat englekor og overnaturlige events. Nydelsen kommer ind med velkendte arier og dejlig kormusik, og det bliver svært ikke at synge med.

Djævelske tilbud

Den aldrende og lærde Faust er deprimeret. Han synes, at livet, lykken og kærligheden er gået ham forbi, og selv søgen efter visdom kan ikke længere inspirere ham. Han overvejer selvmord, men mindes sin ungdoms tro på religion og påkalder djævlen. Da Mephistopheles dukker op og frister Faust med et billede af den smukke Marguerite, aftaler de to, at Faust kan få sin ungdom tilbage og alle jordiske glæder mod at sælge sin sjæl til djævlen.

Mere end X-faktor

Operasangere skal i dag også kunne performe, og den amerikanske tenor Charles Castronovo er særligt overbevisende i titelrollen med sit geniale skuespil og bløde stemme.

Med en dæmonisk bas opleves Mephistopheles i skikkelse af russiske Ildar Abdrazakov, og som den uskyldige unge pige Marguerite ses og høres den moldoviske sopran Irina Lungusin. Den russiske baryton Vasilij Ladjuk giver hende modspil som broderen Valentin, og mezzosopranen Ketevan Kemoklidze performer sig gennem bukserollen som Siebel, en tragisk forelsket tilskuer til begivenhederne.

Alle de medvirkende er stjerner, som optræder på de store scener rundt omkring i verden, blandt andet La Scala og The Metropolitan i New York. På dirigentpodiet kan du opleve italienske Gianandrea Noseda, der har været chefdirigent for BBC filharmonikerne og gæstedirigent for mange af de store orkestre. Han er nu på vej til en stilling som musikdirektør for National Symphony Orchestra i Washington DC.

Suveræn iscenesættelse

Den italienske instruktør Stefano Poda har selv stået for iscenesættelse og dekorationer, kostumer, lyssætning og koreografien. Det giver opførelsen en sammenhængende og helt unik kunstnerisk karakter.

Denne udgave af Faust er optaget i 2015 på Teatro Regio i Torino. Den varer tre timer eksklusive en pause, opføres i fem akter og synges på fransk med engelske undertekster.

Du kan forudkøbe et glas vin eller anden forfriskning til pausen og få det serveret på mezzaninen.

En kæmpestor ring, der tvister og drejer sig med indskriften: Forfængelighed, er måske instruktørens symbol på livets cyklus. Pressefoto: Ramella and Giannese - Bragt med tilladelse.

En kæmpestor ring, der tvister og drejer sig med indskriften: Forfængelighed, er måske instruktørens symbol på livets cyklus.
Pressefoto: Ramella and Giannese – Bragt med tilladelse.

2 kommentarer

  1. Freya Willemoes-Wissing

    Vi håber der bliver flere vi kommer igen

  2. Ritta S.Andersen

    Herlig herligt, glæder mig

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.