Esrum Kloster har modtaget De Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris 2017.

Esrum Kloster har modtaget De Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris 2017.

Esrum Kloster har modtaget De Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris 2017 for Nordsjælland. Prisen er givet i anerkendelse af Esrum klosters engagement i ølverdenen ved den årlige ølfestival samt udvalget af kvalitetsøl til arrangementer og i klosterkælderen.

Ølpris 2017 940x500

Ølpris overrækkelse 940x500

Den Regionale Ølpris 2017

Prisen uddeles hvert år af de regionale afdelinger i den uafhængige forbrugerorganisation De Danske Ølentusiaster. Og det er ingen hemmelighed, at det gode øl er højt værdsat på klosteret. Passionen for øl trækker tråde helt tilbage til klosterets grundlæggelse i 1151, hvor hverdagsøl slukkede tørsten, og finere øl blev serveret til særlige gæster.

Ølfestival og Klosterøl

Esrum Kloster er meget glad for prisen og lover, at der også fortsat vil være masser at højt skum at finde på programmet. Det gode øl er omdrejningspunktet for klosterets årlige ølfestival. Her kan man smage på alt fra historiske trappist-øl til lokalt håndbryg, møde passionerede brygmestre eller få sig en snak med øleksperter, der er ivrige efter at diskutere det gode øl.

På markeder og arrangementer kan man altid købe forfriskende klosterøl inspireret af krydderurterne i klosterhaven: Esrum Ale, en ale brygget på kvæde, og Kloster Øl, en ale krydret med rosmarin, lavendel, anis og citronmelisse. I klosterkælderen er der desuden efterhånden et fast og flot udvalg af trappist-øl fra klostrene i Europa.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.