Alting har som bekendt en ende……
Sendemast

Alting har som bekendt en ende……

Kære lytter af Radio Kattegat

Alting har som bekendt en ende…..  og på årets sidste dag kl. 12 slutter et lokalradiokapitel af de helt store på FM-båndet i Nordsjælland.

Efter næsten 30 år virke på lokalfrekvenserne indstiller Radio Kattegat udsendelserne d. 31 december 2017 kl. 12 og lige nu i tænkeboksen om radioens fremtid på en anden måde end på FM-båndet.

Det er ikke nogen hemmelighed at året 2017 har budt på rigtigt meget sygdom, indlæggelse og operationer for nogle fra vores radiohold og i december måned kom meddelelsen om at radioens stifter og gamle generaldirektør var sovet stille ind efter lang tids sygdom. Til stor sorg for ikke bare os på radioen men osse blandt lytterne.

Vi på radioen er stadigvæk “tomme” indeni over dødsfaldet.

Set i lyset af alt dette, samt ikke mindst de ændret programvilkår fra næste år for lokalradioerne på FM-båndet i Danmark, har vi valgt alligevel ikke at tage den nye programtilladelse på FM-båndet i brug fra 1 januar 2018, der ellers tidligere i år var tildelt Radio Kattegat for de næste mange år frem, og dermed står vi foran et selvvalgt sendestop på FM-båndet når den gamle sendetilladelse udløber på årets sidste dag i 2017.

Du har måske på det senest hørt eller læst om at andre lokalradioer, der lige som os ikke ønsker, at tage de nye programtilladelser i brug pga. nye strenge lovkrav til lokalradioerne fra næste år – lokalradioerne vil få en masse ekstra administration og produktion jf. de nye lovkrav.

Radioen har altid været upartisk og vi ved at radioen vil bliver savnet vildt meget ikke bare blandt de mange lyttere men osse i den politiske verden i Gribskov kommune. Man kan hvis godt sige at demokratiet lider en lille knæk her i Gribskov når radioen indstiller udsendelserne.

Vi skal her ikke lægge skjul på at valget om et selvvalgt sendestop gør rigtigt ondt i vores hjerter men “Det skal være sjovt at lave frivilligt radio” sagde en klog mand engang. Det er et råd vi har taget til os på radioen. Men vi har jo alle osse et privatliv ved siden af radioverden at tage hensyn til.

Ja det bliver meget mærkeligt at vågne op d. 1 januar 2018 uden “gode gamle” Radio Kattegat i højtalerne både for jer lyttere men naturligvis osse for radioholdet der siden 7 maj 1988 har brugt ufattelig med tid og kræfter på at underholde de mange lyttere igennem næsten 30 år. Nogle har været med helt fra begyndelsen.

Vi har ikke mulighed for at takke hver enkel for opbakningen fra dengang og frem til nu, men vil derfor her takke ALLE fordi I har taget så godt imod Radio Kattegat og dens medarbejder ALLE steder igennem alle årene, og sidst og bestemt ikke mindst vil vi takke radioholdet for jeres kæmpe store frivillige indsats med at lave udsendelser til stor glæde for lytterne.

Uden alle jer var lokalradioen ikke blevet så populær som den er i dag og i vores stille sind kan vi kun være stolte af “radioeventyret om Radio Kattegat” der nyder stor anerkendelse ikke bare i sendeområdet men osse bl.a. helt ind på Borgen.

Tak er kun et fattig ord men fra vores hjerter har vi lyst til at sige et stort hjerteligt tak for tilliden. Den tillid vil vi dele med medarbejderne.

Vi håber du trods alt har forståelse for vores valg og vi ønsker alle et godt og lykkebringende nytår.

og hvem ved måske kommer vi igen på en eller anden måde – Det arbejder vi på

Radio Kattegat

3 kommentarer

 1. Jeg kunne ikke forstå at der ikke var forbindelse til radioen på 93,1 som jeg har lyttet til i mange år og anbefalet til venner her i Hørsholm

  Det har været god musik og info om nordkysten
  Hvor vi stadig bader
  Held og lykke med fremtiden
  Erik

 2. Vil gerne gøre “et eller andet” for at hjælpe med til ny/genstart af Radio Kattegat hvis jeg kan. Er pensioneret journalist. I 1980 på Næstved Radio

 3. Kære alle medarbejder og alle de frivillige på Radio Kattegat
  hvor er det trist ikke at skal høre jeres radio som jeg har lyttet til i alle årene.
  håber meget på at den kommer igen at politikerne besinder sig,
  at få alle de krav de stiller sløjfet,
  de ved ikke hvor ondt det er.
  i ønskes et rigtig godt Nytår alle sammen.
  og rigtig mange tak for de gode timer vi har haft.

Skriv kommentar

Din email-adresse offentliggøres IKKE.